Yoosms.com

Цели 2 седмици го пи?а пусти и сайта, уж са все някакви елементарни селект-и, но като задълбах се появиха всякакви малки хамалогийки, като добър алгоритъм за преглеждане продуктите по страници, като трябва?е да имам предвид някои особености на дизайна и потребителски навици.
Стартирах проекта, заедно с Боги съвсем на майтап, както обикновено се случва. ?маме уникалния ?анс да развиваме и пласираме всякакви онлайн услуги и да ги пласираме сред огромна аудитория безплатно, а си чоплим носа. Та този проект е стъпка в посока уползотворяване на “моментума” :-)
Като се замисля никога не съм си поръчвал подобна глупост, но като за всеки влак и за този си има предостатъчно пътници, така че се наложи да загърбя разбиранията си и да направя нещо съвсем от практична гледна точка. Пък и хубавото на ?нтернета е че може да автоматизира? процесите почти на 100%. По-важното в самото начало е да вложа достатъчно ноу-хау за юзабилити и персонализация, като да следя действията на юзъра с кукита. Така ще мога да преценявам за всеки потребител какът тип SMS-продукт търси най-много, от коя категория и пр. Като гледам има поне още 50-на български сайта продаващи досущ, като моето съдържание. С тази разлика, че засега съм единствения, който продава съдържанието на двата основни дистрибутора на SMS-съдържание: логобг и фре?.бг. Така базата ми нараства почти двойно, спрямо всеки друг конкурент.
Още по-голям проблем за новобранец като yoosms, е да проникне на един изключително наситен пазар. Тепърва ще трябва да се преборя с “лъвовете” в тази област за бг: firegsm и fresh.bg, от които реално вземам и съдържанието. Разчитам, че използвайки медии като kefche.com, mp3-bg.com, elmaz.com и др. сайтчето ще може бързичко да се пласира пред потребяващите го.
Доскоро псувах против тези дето ни манипулират да си купуваме една или друга простотия, но сега след като застанах от тяхната страна на бариерата, щъ не щъ ще влизам в “правия ред” и ще се боря за повече консумация :-) Все съм си мислил, че дори от страната на пазарните манипулатори бих се чувствал неудобно, но ако с това ще предизвикам юзърите да потребяват каквото и да е в повече, от което и аз да получавам процента си, ще се правя на клоун, дотолкова че да “откупя свободата си”, както обича да се изразява freefaler. А с откупената ми свобода от оковите на политико-обществено-семейно-меланхоличната зависимост, към която са пристрастени повечето, смятам да попътувам преди аджеба да се е свър?ил света :-)

Раят е там някъде м/у плажовете на Полинезийските острови, планините на Нова Зеландия, горите на Гана и кварталите от Куба либре :-)

yoosms.com

This entry was posted in General, Internet, Thoughts. Bookmark the permalink.

2 Responses to Yoosms.com

  1. maka says:

    незнам дали не съм извън таргет групите на въпросните “лъвове”, обаче ги чувам за сефте…

    goodluck

  2. ViruS says:

    Ти гледай от простите селекти да разкара? ORDER BY RAND(), да не го разкарвам аз ;)

Leave a Reply