Европа изпревари САЩ по достъп до бърз интернет

Европейците, които са имали достъп до високоскоростен ?ироколентов (broadband) интернет, са били повече на брой от американските потлебители през първото тримесечие на тази година, показва проучване на англо-холандската изследователска група “ТелекомПейпър” (TelecomPaper), публикувано в сряда от “Файнен?ъл таймс”. Това се случва за първи път в историята и по този начин Старият континент стана вторият по големина пазар на този тип интернет с 47.95 млн. абонати преди САЩ, които имат 47.53 млн. потребители, се констатира в доклада. На първо място остава азиатско-тихоокеанският регион с 61 млн. абонати и 39% пазарен дял в ?ироколентовите интернет услуги.

От проучването става ясно още, че Южна Корея е на път да загуби лидерската си позиция в света в тази класация за страните. В страната на 100 жители 23.92 имат връзка с бърз ?ироколентов интернет, сочат данните на “ТелекомПейпър”. Това означава, че 50% от населението има достъп до уебмрежата в домовете си или 1.45% повече от нивото през миналата година. С ръста на абонатите си Холандия и Дания вече са максимално близо до броя на тези в азиатската страна. В двете страни равнището на проникване на интернет връзка в домовете достига 21.1% при съответно 13.9% и 15.8% преди година. Това означава, че близо 50% от жителите там имат връзка с високоскоростен интернет.

Предвид двойно по-високия темп на нарастване на новите потребители в Европа и застоя в новопривлечените абонати в Южна Корея от “ТелекомПейпър” очакват азиатската страна да остъпи първото място в класацията на една от двете европейски страни, които я следват.
dnevnik.bg

This entry was posted in Business, Economics, IT. Bookmark the permalink.

Leave a Reply