The Trap: What Happened to Our Dream of Freedom

“Клопката” е документална поредица в 3 серий от BBC (британската медия, не военните), в която режисьорат Адам Къртис изключително умело представя факти и лица, с които описва залязващата роля на модерните демократично избирани правителства, ръководени предимно от собствените си, чове?ки интереси и след това тези на народа. От филма могат да те побият тръпки, затова в какво се превръщаме и накъде сме се запътили, като общества съставено от егоцентристи.

Филмът действа като убодрителен хормон с/у закостеняващите ни мозъци, борещи се с ежедневни, често незначителни, пред големите чове?ки дилеми задачи. Дава “храна” за размисъл да мислим по-трезво за управляващите ни и винаги да поставяме под съмнение добронамереността на хора, които искат да ни поведат към един по-добър живот!

Повече за филма на адрес: wikipedia.

Не всичко е загубено, а именно такива филми произвеждани от една от най-влиятелните медий в света показват, че желанието за свобода и развитие на чове?кия индивид са непоклатими, независимо от временните трусове, пред които сме изправени в развитието си като общества от индивидуалисти.

This entry was posted in Movies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply