Дебилността на държавата ни в угода на преходен, калпав американски президент

Докато в по-напредналите страни преобладават негативните настроения с/у посещението на американския президент в Европа, в по-бедните такива (Албания, България) увековечаваме събитието, като да е стъпил месия на на?ата земя. Така е и в реалността – по-бедния човек ходи наведен, почти удупен, готов да приеме всякаква доза подаяние, докато уверения, способния държи главата горе и е “над нещата”, не възприема чуждопоклоничество и е по-склонен да приеме всеки индивид за най-малкото равен независимо от особеностите на чове?ката социална стълбица.

Ето до къде се стига с презастраховането с/у евентуални негативни емоции за Американския Президент в София:

Полицаи тара?ат един по един апартаментите, които се намират в зоната за сигурност в столицата. По двама в екип униформените проверяват личните карти на живеещите в района на трасето за преминаване на делегацията и обектите за посещение. В 6 ч вчера сутринта на вратата се чука?е силно. Скочих и отворих вратата по пижама и срещу мен седяха двама полицаи. Поискаха ми без обяснение документите за самоличност и след като ме провериха, ми обясниха, че това са част от мерките за сигурност по време на визитата на Бу? у нас, разказа пред “Стандарт” студент от Велико Търново, който живее на квартира в столицата.
В Студентски град дебнат и за незаконно пребиваващи. Полицаите са навсякъде. В района около зала “Христо Ботев”, до която се намира филиалът на Американския университет у нас, достъпът е абсолютно забранен. Трудно си стигаме до блока, оплакаха се студенти.
Умираме от жега, а ни карат да държим прозорците затворени, жалват се софиянци. Забраната да се излиза по балкони в понеделник бе издадена още миналата седмица. Домоуправителите на кооперации са уведомени да следят съседите си да не се показват по прозорци и балкони. В асансьорите и входовете са разлепени предупредителни бележки. Всички, които живеят около четирите ключови обекта на посещението – Президентството, Археологическия музей, Министерския съвет и Паметника на Незнайния воин, както и гражданите в “Младост”, Бояна, Студентски град, Драгалевци и около “Плиска” вече са предупредени да приберат и прането си от терасите.

– от в. Стандарт

This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply