“Човек е такъв, какъвто е…” (Доброто овчарче, The Good Schepherd)

Попаднах, благодарение на Топ 10 най-активни торента в Замунда.нет на филма “Доброто овчарче”, който на пръв прочит (plot scenario) не ми се стори обнадеждаващ за близо 150мин. времетраене. Оценката му в IMDB е 7.2, която често се убеждавам не е “моята” средна оценка – аз бих му дал високите 8.5 от 10 за дълбоко-философския сценарии и страхотната игра на дне?ни филмови величия, като Мат Деймън, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли и много друго печени актьори. Филмът е режисиран и съпродуциран от Робърт Де Ниро, което също приятно ме изненада за успе?ното му поприще в тези зад-сцената трудоемки задачи.

Филмът си заслужава цената от 150мин. невъзвратимо време, през което сетивата ти да бъдат провокирани на вълна родолюбие, семейство, непоклатима лоялност и убеждение в това, че трябва да вярва? и прави? най-доброто за себе си, близките и страната си.
Всеки човек се ражда, за да играея своята роля във филма на живота, и често биваме поставени в трудно преодолими дилеми за сетивата и разбирането на ограничените ни познания, което прави живота толкова интересен. С информационни магистрали, като ?нтернет само ще се акселерира процеса на трупане на критични познания, които да ни изведат на нива над житейските за оцеляване, за да ни остане време да се превъплатим в ролите, които ще ни подхождат най-много за собственото ни светоусещане. При други обстоятелства и друго физично време, и място от отреденето ми в момента, бих се чувствал най-добре в кожата си вър?ейки дела свързани с просветление, знания, оптимизъм… каквото и друго да добавя ще е вече изкривено от ограничените ми сетива, за света в който живеем :-)

This entry was posted in Movies, Thoughts. Bookmark the permalink.

Leave a Reply