Плащат € 1.6 млрд. за “М-Тел” до 40 дни

Най-вну?ителната сделка за българска компания ще бъде окончателно приключена до 40 дни. Тогава “Телеком Аустриа” ре очаква да придобие 100% от най-големия GSM оператор у нас – “Мобилтел”. Цената е уникална за България -1,580 милиарда евро.

Целта ни е всичко да свър?и преди летните отпуски в първата половина на юли, заявиха от екипа, подготвящ прехвърлянето на собствеността.

От цената ще бъдат приспаднати кредитите на GSM оператора, а с остатъка ще се увеличи ке?овата наличност в компанията.

За приключването на мегасделката капиталът на “Мобилтел” бе регистриран в Централния депозитар. Засега обаче не се предвижда пускане на акции и облигации от GSM оператора на фондовата борса у нас.

Сделката за “Мобилтел” вече бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за регулиране на съобщенията. След приключването й главен изпълнителен директор на най-скъпата българска компания ще бъде австриецът Йозеф Винацер. На този пост той ще замени Джон Тройге.

Вчера конкурентният GSM оператор у нас “Глобул” отчете много добри финансови резултати за първото тримесечие на т. г. Компанията има 1,775 млн. клиенти и 34 млн. лева печалба за периода януари-март, което е над два пъти повече, отколкото през същите месеци на 2004 г.

This entry was posted in Business. Bookmark the permalink.

Leave a Reply