Легалното изпиране на пари в Банско

За лудостта на пазара с имоти в България, може да се разбере от следната статия:
——————————————————–
65 са апартаментите в комплекса в Банско, който вдига фирма “Тамплиер”. В интернет страницата на фирмата е обявено, че те ще са луксозни, изцяло обзаведени и оборудвани с всички комуникационни удобства. Още преди да започне строителството, на зелено са продадени 20% от тях, до момента са продадени 30% от апартаментите в комплекса.

46 от жилищата са с площ от 50 до 96 квадратни метра. 11 от тях вече са намерили купувачите си. Другият клас жилища са 6 апартамента от 110 до 115 квадратни метра, всичките те също са продадени.

Девет са мезонетите в сградата. Големината им е от 111 до 185 квадратни метра. От тях един е продаден. С най-голяма площ са 4 президентски апартамента – от 115 до 242 квадратни метра. ? от тях един вече е продаден.

Фирмата, която извър?ва продажбите, е АД?С, съпругата на зам. -министъра ?лко Йоцев е подписала договор с тях.

Собствениците, които се сдобият с имот в комплекса, ще имат и още десетина удобства. Колите си ще паркират в подземен гараж, който е за 50 возила. В “Тамплиер” се строи балнеоложки (SPA) център и басейн. В подземния етаж на комплекса ще има солариум, сауна, зала за масаж, джакузи.

Предвидено е място и за тенис корт. Зелените площи ще бъдат 3, 5 декара. В сърцето на сградата ще има и английски двор.

За бизнес срещи и за семинари се прави конферентна зала. А румсървис ще осигурява напитки и храна по апартаментите.

“Тамплиер” предлага и пълна мениджмънт програма, както и варианти за отдаване на апартаментите под наем. Така собственикът на жилището, дори без бизнес опит, можел да си докара сигурни приходи, съобщава интернет страницата на фирмата.

На интернет страницата на “Тамплиер” дори има и сметки, които показват на инвеститорите за колко време ще бъде изплатено вложението. Разработени са различни варианти -песимистичен, оптимистичен и реалистичен. Например за апартамент от 95, 62 кв. м, който струва 97 538 евро, периодът на откупуване може да бъде между 3 и 19 години. При вариант, че имотът се дава под наем за 120 евро на ден и е зает 200 дни в годината, то той ще се изплати след 5 г. Ако обаче цената на нощувките е 100 евро и апартаментът е пълен само 100 дни, периодът на откупуване става 14 г. В тези сметки не е включено пови?аването на цената на кв. м в Банско през следващите години. С отварянето на новото ГКПП на пътя Гоце Делчев-Драма, построяването на летище, голф игрища и влизането в ЕС прогнозата е, че през 2007 г. цената на квадратния метър ще стигне 2000 евро. Тогава стойността на примерния апартамент от 95, 62 кв. м щяла да бъде 191 240 евро, или двойно повече от платените сега.

This entry was posted in Economics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply