В търсене на щастието извън материалното

Само преди седмица-две научихме, че в класацията на 10-те най-велики българи попада и Петър Дънов, основател на философско учение, което се самоопределя като “езотерично християнство”. Книжарниците изобилстват от книги на/за основателя на Бялото братство, които си правят компания с плътно подредените по рафтовете четива за самопомощ. (Дори разликата между “психиатър”, “психолог” и “психотерапевт” е вече масово ясна.)

?зглежда, сяка? България е открехнала вратата за енергията на ню ейдж. Все повече хора, които са направили кариера, в един етап от живота си ре?ават радикално да преобърнат пирамидата с ценностите. Трудно достъпното владение на духовното като че ли пробужда изследователски импулси у все повече млади българи.

“Хората от скоро започнаха да се интересуват от Дънов, който си е български духовен учител. Учението му е смесица от християнство и ведическа култура и е представено по един много достъпен начин, затова сега мнозина го преоткриват.” Така смята Лидия Василева, 30- годи?на. Нейната история е добър пример на гореспоменатата тенденция. Получава отлично образование, започва добре платена работа като консултант по корпоративните ре?ения в телекомуникационна компания, гради кариера, реализира проекти в IT сферата в продължение на близо 5 години. После избира друго.

още в Дневник.бг

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Comments are closed.