Стартираме mamche.com

Дадохме старт преди седмица на mamche.com – сайт за малки обяви. За това време вече успяхме да му донесем близо 3хил. уникални посещения дневно, като очакванията ми са след няколко месеца да прави средно на 10хил. и поне 500-600 обявни дневно. Сайтът е така проектиран, че ще стане любимец N1 на google, от където се очаква да идват поне 5-6хил. ду?и дневно. Концепцията му за комерсиализиране лежи в нещо като ad-sense програмата на Google, с възможност най-агресивните и мотивирани потребители да публикуват В?П-обяви или други кратки съобщения. След няколко месеца, като натрупаме достатъчно статистика от поведението на потребителите в сайта ще може още по-ясно да се изчисти схемата, с която максимално да мотивиране публикуващите обяви да платят за вип-позиции по един или друг начин. До тогава ще се опитаме да създадем най-полезния подобен ресурс в Българския ?нтернет, с уникална функционалност за търсещите и публикуващите обяви.
Другото, което ще развием е mamche.com да се превърне в търсачка за обяви изобщо сред всички български страници за обяви, а те оказа се са стотици. Дори да нямаме резултат за дадено търсене, ще може да предложим връзки към други сайтове за конкретното търсене. Сред другите глезотийки за потребителите ще са възможността сами да модерират съдържанието, като това което да остане на сайта ще се определя полу-автоматично след определен брой потребитеслки намеси (посочване на обява за спам, за некоректност на данните и пр.).

Друга съществена придобивка на Мамчето ще е алгоритъма и за препоръка: на база на това какъв тип обяви е прегледал потребителя, какво още би го заинтригувало, както и търсачка, която намира резултати даже при най-изкривените ключови комбинации :-)

Следващият ни проект е насочен към ученици и студенти, който ще даде платформа за размяна на “познание” във всичките му форми…

This entry was posted in Hobbies, Internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply