Онлайн рекламата в САЩ с оборот от $3.1 млрд.

Рекламите в ?нтернет са донесли приходи от 3,1 млрд. долара през последното тримесечие в САЩ, коментира Financial Times. Пови?ението е с 34% от нивата през миналата година. Според анализатори, приходите от онлайн рекламите през 2005 година ще бъдат около 12 млрд. долара. ?зданието посочва, че за 2004 г. на тази стойност е била 9,6 млрд. съобщи econ.bg.
Наблюдатели посочват, че фирмите са реализирали възвръщаемост от рекламите в интернет, по-висока от бюджета им за онлайн реклами.
Данните са изнесени в доклад на Бюрото за интерактивна реклама. В него не се посочва кой тип онлайн реклама е отбелязала най-голямо развитие, но според повечето анализатори това са рекламите, реализирани в интернет търсачките като Google и Yahoo!. Близо 60 млн. американци използват услугите на подобни сайтове всеки ден.
Най-ползваната услуга на мрежата си остава размяната на имейли- близо 52% от потребителите използват интернет главно за да получават и изпращат съобщения. ?зползването на ?нтернет за търсене се е увеличило с 41 % от 30 % между юни 2004 и септември 2005.
Все пак интернет рекламите заемат само малка част от рекламните бюджети на компаниите. През годината в САЩ са реализирани рекламни компании на стойност близо 70 млрд. долара. Анализаторите се надяват данните от доклада да накарат повечето фирми да преосмислят своята стратегия за онлайн рекламиране.

This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply