Е ли вярно че музиката определя интелекта?

Следният цитат е взет от Krechetalo.com:

“…
Какъв е изводът ми:
Хората слу?ащи само чалга са малко ограничени в мисленето си (като кон с капаци са) и във виждането за живота (мислят си още, че животът е песен, която се води по тяхната свирка).Свързвам го с факта, че чалгата не е мисловна музика.Направо немога да повярвам как има хора, които не признават нищо друго освен чалга.Даже в един от разговорите едно момче спомена “аз в заведение дето не пускат чалга не стъпвам”.Ми хубаво, твой проблем.
Хората “музикални прасета” повече са се сблъсквали с реалния живот, а тези, които се одръпваха от поп-фолка имаха сяка? по-чист ум.
А както споменах хората слу?ащи ретро или твърда музика вече имат реална представа за ставащото около тях и за това какво да правят в живота си.Класиците, според мен, имат най-оригинално мислене. …”

към целия текст

This entry was posted in Internet, Life. Bookmark the permalink.

One Response to Е ли вярно че музиката определя интелекта?

  1. Buto says:

    Ами не музиката определя интелекта, а интелекта определя музиката. ?нтелекта определя не само музиката, ами всичко което прави и създава човек. Някой бе?е казал “How you do anything is how you do everything” или “Както прави? едно, така и всичко останало”… ?скам да кажа, че чалгата е не само в музиката на някои хора, но за съжалеие е и в целия им живот.

Leave a Reply