Canon EOS 300D

След близо година блянове и планове да се сдобия с Канон ЕОС 300Д, вече съм горд негов собственик! :-)
Закупих го през посредници от САЩ с надецнка и крайна цена точно $1000, задето пак излиза на сметка с ок. $200-300 по-евтино от БГ магазините. В САЩ може да се намери за ок. $750 барабар с кит-овия обектив 18-55мм, като в БГ мин. цена е ок. 1800лв. Преди това съм имал Canon SLR 3000, SLR 300, Nikon Coolpix 950 (first digital), Nikon Coolpix 5700 (за няма и месец, след което предаде богу духа) и сега 300D-то, който си е висок клас аматьорски апарат. Първите ми опити с него показват убийствен контраст и ситнозърнеста картина. Апаратът има страхотен дизайн и се хваща много удобно с ръцете, като тежи не повече от 600-700г., което за подобен клас апарати е даже леко. 300Д се превърна в най-продавания цифров фотоапарат за всички времена на Канон! ? успехът им се корени в цената под $1000 за DSLR, убийствено качество на картината дори с китовите обективи, рядка поява на бъгове със софтуера, което е и най-честия проблем при цифровите апарати, както и отличната съвместимост с всякаквите по-стари и нови обективи на Канон, Сигма и пр., благодарение на което човек разполага с ?ирока гама от лещи за всякакъв джоб, цели и нужди :-)
С подобен апарат, човек възбужда ентусиазма си за фотография в пъти, задето вече няма граници пред експериментирането с бленди, скорости, пълен ръчен контрол на експонирането!
За всеки маниак на тема фотография искрено му желая да се сдобие с подобен апарат или най-малкото да има възможността да работи с него :-)

This entry was posted in General, Photography. Bookmark the permalink.

Leave a Reply