Charlie Rose interviews

Чарли Роуз е един от най-доказаните и уважавани тв-журналисти и водещи в САЩ, в продължение на деситилетия! Ако трябва да се използват други двойки лидери и успе?ни личности в областта си на действие за сравнението му с Лари Линг от СНН например, бих посочил, че Чарли спрямо Лари е така, както Сергей Брин (Google) и Джери Янг (Yahoo); Steve Jobs и Bill Gates; Mark Zuckerburg (Facebook) и Chris DeWolf (Myspace); Jeff Bezos (amazon) и Meg Whitman (ebay); Barak Obama и George Bush :-)
Чарли Роуз е по-малко известния сред масовата публика, вероятно заради много по-сериозното и високо ниво на интервютата, които провежда на теми от бизнеса, технологиите, политиката и пр. Аудиенция/интервю със него е равносилно за интервюирания на най-високо отличие за личен успех или особен принос към обществото. ?нтервютата му са ли?ени от всякаква блудкавост на големите медии за ефекти и динамика, като ползвания декор от години със затъмнена стая, овална черна маса и прожектори, насочени само в/у него и госта, е запазена негова марка. ?нтервютата му са много човечни и непринудени, търсещи отговори на сложни проблеми обяснени на прост език, като Чарли изумява с дълбочината и актуалността на въпросите и проблемите, с които бомбандира гостите си за дискусия, като гостите му варират от предприемачи в ни?ови технологични бизнеси до бив?и президенти. Шапка свалям на такива отдадени журналисти и професионалисти във всяка област, които въпреки най-високо постигнатите си професионални успехи продължават да бъдат изключително земни, човечни и полезни на другите.

Ето няколко негови интервюта, на теми които се предполага да не са му първична страст, но въпреки това все така добре подготвен:

още интервюта и на http://www.youtube.com/user/CharlieRose

This entry was posted in Media, Видео. Bookmark the permalink.

Leave a Reply