Google (пак) променя рекламния свят

Най-големият комерсиален успех на Google не е неговата търсачка. Преди да започне да продава реклама, компанията бе?е просто онова странното, ново интернет нещо. А сега, още преди да са загубили преднината си, Google искат отново да променят онлайн рекламата.

Компанията обяви, че ще започ­не тестове на нова система за таксуване на рекламодателите. Традиционната pay-per-click (при която клиентът наддава за определени ключови думи и плаща всеки път, когато някой кликне върху рекламата му) отдавна е обект на много критики от страна на рекламодателите.

Тестовата програма на Google въвежда pay-per-action продажба – клиентът има възможност да определи при какво действие на потребителите той ще бъде таксуван. Продажба на стока, поръчка на продуктов каталог, абонамент за нюзлетър – зависи от бизнеса на рекламодателя. Новата система позволява да бъде проследено действието на всеки, кликнал върху рекламата. Освен това клиентите на Google ще могат и сами да определят цената, която са склонни да платят при постигането на желания резултат. Собствениците на сайтовете, които са включени в програмата, преглеждат офертите на рекламодателите и избират кои от тях да бъдат показвани на техните страници.

още@capital.bg

This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.