За един подпис ли?

Последните седмици съм се амбицирал да се узаконя пред държавата и за целта първата стъпка е регистрацията на търговско дружество. За целта варианта е сам да си задвижи? всички документи по инстанциите или да си плати? еднократно 150-200лв. на адвокат. Всички процедури са разнасяне, подпечатване и известно чакане в градския съд за внасяне на документите, като за различните типове дружества – ЕТ, ООД, АД и пр. всякакви примерни екземпляри за необходимите молби, образци, декларации се намират с помощта на google.
Каквото и да напи?а по-конкретно по въпроса ще е съвсем различно още с началото на 2007г. с влизането на единния търговски регистър за фирми, с който ще се улесни регистрацията с подаване на всички документи на едно ги?е. Колкото и да си изряден на този етап регистрацията на ООД например излиза минимум 300лв. и 2 седмици за финализирането и реалното регистриране на фирмата за дейност.
Аз специално за пореден път ми изяжда главата разсеяността, с която съм оручасан и подавайки документите в съда забравих да се подпи?а на всички, за което седмица по-късно разбирам, че вместо да отпразнувам финала ще пи?а молба, че съм се подписал на всички документи и молба отново да бъдат внесени за регистрация. Ако и този път не съм сгафил с някоя юридическа подробност фирмата ще е факт дай боже след седмица. За името ми допадна WISDOM с идеята, че ще инвестирам усилията си в създаване на уеб-проекти използващи съвкупната интелигентност на хората – за справка да се прочете “Wisdom of the Crowds” за какво иде реч…

This entry was posted in Personal. Bookmark the permalink.

Comments are closed.