Стартира Портокал.Нет

Близо 2 месеца разработваме проект за онлайн магазин за поръчка на тениски с щампа на потребителя – portokal.net. Пазарът на тениски в България е за десетки мил. лв. годи?но, като този за тениски по поръчка на с потенциал за 1мил. годи?но. Реално пазарът е доста неразвит именно в тази му час, поради липса на сайт, който да улеснява максимално този процес и да провокира със силна реклама необходимостта от подобни продукти. Много хора ще са склонни да си поръчат тениска дори само заради идеята да отзнаменуват даден повод, за подарък или просто, за да се почувстват различни. ?маме силен партньор в лицето на Канапе-студио, които работят бързо и с качествени материали, а това е предпоставка и за бъдещи лоялни клиенти. Портокал.Нет стартира с промоционална цена от 15лв. на тениска с включена безплатна доставка до всяка точка на България. Още със старта получихме десетки писма от потребители радостни от появата на подобен сайт, който да е по-масово рекламиран, а някои даже се радват, че цените били ниски :-)
За 3 дни от старта си има близо 50 поръчки, като при това предлагания асортимент тениски в момента е ограничен предимно за мъже, което ще поправим в идните месеци с нови модели за жени и деца.
Моделът на развитие, който ще следва Портокал.Нет е този подобен на Cafepress. Още със стартирането си са заложени възможности за печалба от афилиейт-сайтове, свързани с Yoosms.com, а скоро ще дадем възможност и на дизайнери да създават свои собствени модели и щампи, от които да печелят. По-големите сайтове в България ще имат възможност да създават собствен магазин с щампи близки до интересите на аудиторията им. Ще въведем някои отдавна наложили се практики в САЩ и Западна Европа за промоции в ненатоварените дни и специални годи?нини; промоции при обемни поръчки; лотария с награди за пазарувалите изпратили обратно свои снимки с новите им тениски; експерсна доставка при поръчки до 12ч. сутринта; възможност за проследяване на статуса на поръчката – от момента на поръчка до доставяне чрез куриер и пр.
Предвид особеностите на електронната търговия в България на този етап плащанията ще стават при доставка на куриер, което е и най-използвания метод за покупки онлайн в страната. Важното е, че лека полека възникват все повече сайтове насочени към електронна търговия в страната, а преломната година за фурор в тази сфера очаквам да бъде 2007г., когато все повече малки и средни предприятия ще осъзнаят възможностите за продажба онлайн за цялата страна. Развитието на Българския ?нтернет следва съвсем естествени тенденции от появата си по-масово през 1998г. от мрежа за новини и забавления към мрежа на услугите.

This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.