Официален старт на bgmafia.com

Сюжетът на играта и изобщо идеята за нея се пръкнаха още в края на миналото лято, като интересът към подобен род игри в световен мащаб се оказа невероятен – thecrims, barafranca. Въпреки, че са само текстово-базирани онлайн-игри не им липсваха по над 10хил. играчи онлайн! Та след доста перипетии да намерим подходящ екип за изпълнението на играта попаднахме на 2-ма опитни програмисти от Пловдив, които от опита си с големи бази данни в софтуерния бран? бяха топ-кандидатите за целта. Реално разработката на играта започва някъде в началото на февруари, 2006г. и поставен срок от 2 месеца за старт на играта. Вече бяхме претърпяли едно отлагане запланувано на 15 януари и въпреки това интереса на потребителите не секна. Поредното отлагане на старта бе за 2 април, като и този срок не удържахме. Първата версия на играта се пръкна онлайн към 10 април, като пуснахме само 400 случайно избрани играчи от записалите се за в бета-тестинга.
В следващите 2 месеца де що дупка може?е да има в играта я изнамериха, с което се изчистиха и проблеми в сценария и комуникацията м/у играчите, на което най-силно е заложено в играта – почти няма местенце в играта без свой обособен чат.
За старт на играта последно закованата официална дата бе 5 юни, като този път закъсняхме само с 2 дни от уречената дата :-)
Още преди да се е събудил народа налепих реклама в 3:30ам в де що сайт е под на?а или партньорска опека. По обяд същия ден има?е над 1000 посещения, а до края на деня над 6хил. и близо 5хил. регистрации! Оттам насетне основните ядове са да не стопим лагерите на двата сървъра в/у които е играта – този с sql-базата засега се държи на магия. Очертава се в играта проблем с динамиката и моменталния резултат, който провокира играча да рефре?ва като ненормален, а всяка импресия повлича след себе си десетки процеси и sql-заявки.

This entry was posted in Online games. Bookmark the permalink.

Comments are closed.